Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Генерал США каже, що розвідка відстежує в Росії «індикатори», які є підставою для «великого занепокоєння»

Війна з Росією (АТО) 1100 переглядів

Опубліковано - 3.12.2021 21:27 | Всі новини | Версія для друку

Начальник штабів США генерал Марк Міллі
Начальник штабів США генерал Марк Міллі
Чільний командувач армії Сполучених Штатів сказав, що американська розвідка помічає у діях Росії достатньо ознак, які є підставою для «великого занепокоєння» загрозою нового «відкритого акту військової агресії» проти України.

Застереження генерала Марка Міллі, начальника штабів США, додалося до багатьох подібних заяв, що лунають останніми тижнями і з Вашингтона, і від інших західних держав, а також з України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен та представники інших країн застерегли Москву про серйозні наслідки у разі нових військових дій проти України.

Відповіді російських офіційних представників не зменшили напруженості, оскільки твердження Росії, що вона нікому не загрожує, лунають разом із погрозливими заявами на адресу Києва і з претензіями до НАТО.

Від імені російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, який 2 грудня виступив у Стокгольмі на зустрічі країн ОБСЄ, була поширена заява для ЗМІ, в якій зокрема йдеться, що Москва вважає ситуацію «в безпосередній близькості» до кордонів Росії такою, що може її «змусити вдатися до відповідних заходів для виправлення військово-стратегічного балансу».

Лавров повторив російські вимоги, щоб Київ йшов на прямі переговори з формуваннями ДНР і ЛНР на сході України, які перебувають під фактичним контролем Москви.

Погрозливі вимоги Росії і стягування військ супроводжуються новими вимогами президента Путіна, щоб США та інші західні країни пішли на домовленості, які «виключали б будь-які подальші просування НАТО на схід», тобто не допускали б вступу в альянс України.

Генерал Марк Міллі у спілкуванні з журналістами під час перельоту з Сеула до Вашингтона 3 грудня відмовився перераховувати, що саме Сполучені Штати готові робити у разі нового російського вторгнення.

Але він наголосив на важливості захисту суверенітету України і для Вашингтона, і для інших країн НАТО.

«Якщо росіяни вдадуться до відкритих агресивних військових дій проти держави, яка була незалежною з 1991 року, то тут зачіпаються значні інтереси безпеки і США, і країн членів НАТО», - цитує генерала агентство Reuters.

Генерал натякнув, що підставою для стурбованості є не лише те, скільки російських військ зараз стягнуто до України.

«Я не буду казати вам, що саме ми відстежуємо і про індикатори, чи застереження з погляду розвідки, але ми їх відстежуємо. Там зараз є достатньо, щоб викликати велике занепокоєння. Ми будемо надалі спостерігати», - сказав Міллі.

Державний секретар США Ентоні Блінкен раніше неодноразово говорив, що є велика загроза не лише нового прямого вторгнення Росії в Україну, але й ознаки намагань Москви підірвати Україну зсередини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.