Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Байден застеріг Росію від “червоних ліній” щодо України

Війна з Росією (АТО) 1122 перегляди

Опубліковано - 4.12.2021 10:40 | Всі новини | Версія для друку

Байден застеріг Росію від “червоних ліній” щодо України
Байден застеріг Росію від “червоних ліній” щодо України
Президент США Джо Байден заявив, що не визнає червоних ліній щодо України, про які каже Москва.

Така заява пролунала на тлі побоювань про неминуче вторгнення російських військ в Україну.

За словами Байдена, його дії "дуже, дуже ускладнять" Росії можливість вторгнення у сусідню країну.

Тим часом американські ЗМІ повідомили, що спецслужби побоюються, що вторгнення може розпочатися вже на початку 2022 року.

Це відбувається на тлі заяв України про те, що Росія збільшила чисельність своїх збройних сил на її кордоні та зосередила там близько 94 тисяч військовослужбовців.

Цього тижня очікується відеодзвінок президентів Джо Байдена та Володимира Путіна з метою послаблення напруженості.

Байден заявив журналістам, що сподівається на "довгу розмову" з російським лідером, і попередив, що "не визнає жодних червоних ліній з чийогось боку".

"Я збираю докупи те, що вважаю найбільш всеосяжним і значущим набором ініціатив, щоб Путіну було дуже важко зробити те, що, як побоюються, він може зробити".

Байден не уточнив, про що саме йдеться, але американські й українські офіційні особи знову попередили про можливі серйозні економічні санкції щодо Росії.

Раніше цього тижня очільники зовнішньополітичних відомств США та Росії обмінялися жорсткими заявами щодо ситуації навколо України. На зустрічі міністрів закордонних справ ОБСЄ у Стокгольмі держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що на Росію чекають серйозні санкції у разі загострення конфлікту з Україною.

Коментар Байдена з’явився після повідомлення Washington Post про те, що розвідка США побоюється, що Кремль планує наступ на декількох фронтах вже на початку наступного року із залученням 175 тисяч військовослужбовців.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що, на його думку, найімовірнішим часом для будь-якої ескалації з боку Росії "буде кінець січня".

Цього тижня начальник штабу оборони Великої Британії генерал сер Нік Картер сказав, що "ми маємо бути насторожі" щодо потенційного конфлікту в регіоні.

В інтерв’ю BBC One Картер підкреслив, що "щиро сподівається" на те, що війни з Росією не буде, але додав, що НАТО має бути готовим до цього.

У напрузі між Росією та Україною немає нічого нового.

2014 року Росія анексувала Кримський півострів і незабаром після цього почала підтримувати сепаратистський повстанський рух на сході України, внаслідок якого у періодичних бойових діях загинули близько 14 тисяч людей.

Нещодавно президент України Володимир Зеленський виступив проти інтересів Росії, запровадивши санкції щодо могутнього друга президента Путіна Віктора Медведчука та заборонивши трансляції трьох проросійських телеканалів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.