Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Батьки з маловідомої телеасоціації скаржаться на бабу Параску

Телебачення 13167 переглядів

Опубліковано - 1.08.2006 01:54 | Всі новини | Версія для друку

Батьки з маловідомої телеасоціації скаржаться на бабу Параску
Батьки з маловідомої телеасоціації скаржаться на бабу Параску
«Телеглядацьку асоціації батьків України» обурили нецензурні висловлювання баби Параски в телеефірі.

Організація звернулася в Нацраду по телебаченню і радіомовленню. Батьки жадають від чиновників вплинути на телеканал СТБ, який, на їхню думку, порушив закони України, повідомляє Кореспондент.net.

Обурення Асоціації викликав "потік вкрай брутальної лексики і відвертої образи єврейської нації" у програмі Вікна-Новини в п’ятницю о 18.00.

"В одному з репортажів цього блоку був показаний сюжет із брудною і нецензурною лайкою, що включала образливий для єврейської нації вигук пані Параски (одного із символів Помаранчевої революції) на адресу першого Президента України - Леоніда Кравчука", - говориться в звертанні Асоціації.

Батьки вважають, що показ таких аморальних сюжетів "майже в денний час" являє собою неповагу до українського суспільства і його дітей.

Телеглядацька асоціація батьків вимагає від Нацради провести правову оцінку факту і прийняти до СТБ заходи юридичного впливу. Аналогічні претензії організація висуває і до програми ТСН каналу 1+1, який транслювала той же сюжет.

Позиція СТБ щодо трансляції висловлень П.Королюк

Стала відома офіційна реакція телеканалу СТБ на звернення «Телеглядацької асоціації батьків України».

Телеканал СТБ вважає звернення «Телеглядацької асоціації батьків України» до Національної ради з питань телебачення й радіомовлення справедливим за змістом, але помилковим щодо адресата претензій.

28 червня 2006 року програма «ВІКНА-новини» показала без коментарів синхрон баби Параски, звернений до екс-президента України Леоніда Кравчука. У підводці до синхрону ведучий випуску новин Сергій Попов попередив, що телеканал СТБ аж ніяк не поділяє цієї позиції, а також вибачився перед телеглядачами, чиї почуття могла зачепити ця демонстрація.

Головний редактор СТБ Олексій Мустафін зазначив, що «людина, яка відзначена орденом княгині Ольги, повинна розуміти, що будь-які її висловлювання не можуть залишатися поза увагою й спричиняють великий суспільний резонанс».

«Ми не вважаємо, що трансляція висловлювань баби Параски (Парасковії Королюк) без коментарів означає солідарність зі сказаним. Ми так само обурені цими словами, але обов’язок журналіста – надати глядачеві інформацію для того, аби той сам робив висновки. Нагадаю, що навіть у конфлікті довкола депутата Калашникова ми транслювали без коментарів його образливі висловлювання на адресу наших журналістів», - заявив Олексій Мустафін.

Телеканал СТБ наголошує, що концепція інформаційних програм каналу залишається незмінною – ми надаємо перевагу тому, аби транслювати пряму мову й наживо показувати суспільно-значущі факти, а не давати сухі оцінки резонансним подіям.

Дивна реакція «Телеглядацької асоціації батьків України»

Досить дивною виглядає позиція «Телеглядацької асоціації батьків України». Маловідома асоціація звинувачує в поширенні антисемітизму та брутальної лайки авторів сюжетів в програмі новин. В той же час, наприклад, на каналі "ТЕТ" відкрито демонструються заборонені в Україні програми російського ТБ - "Окна" та "Дом-2", які, на наш погляд, абсолютно не відповідають вимогам суспільної моралі, та ще й до коментарів з приводу сюжетів цих програм запрошують неповнолітніх. Не зовсім етична поведінка депутатів найвищого законодавчого органу України, яку транслюють майже всі телеканали, також мало цікавить "асоціацію". Цікава методика виховання у "телебатьків" - якась підозріло вибіркова...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Телебачення»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знаєте, що таке малорос? Ні? Паршивець, просто кажучи, ні те ні се. Він, бачите, собі з походження — українець, з виховання — руський, з переконань — неук у всьому, що торкається рідного народу, по вдачі — боягуз, себелюб, раб. От це — малорос.”
Володимир Винниченко

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.