Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Єдиний у СНД мілітарі-готель може потрапити до німецької книги «Божевільні готелі»

Туризм Регіон: Закарпатська область 20695 переглядів

Опубліковано - 8.12.2009 03:02 | Всі новини | Версія для друку

Мілітарі-готель «Грінгоф»
Мілітарі-готель «Грінгоф»
Єдиний у СНД мілітарі-готель «Грінгоф» (у Воловецькому районі Закарпаття) може потрапити до німецької книги «Божевільні готелі».

Про це 7 грудня повідомили у Регіональному туристично-інформаційному центрі Закарпаття, пише ZIK.

Наступне видання книги «Божевільні готелі» готує німецька журналістка Беттіна Ковальовські.

У концепцію мілітарі-готелю закладена історія угорської оборонної лінії Арпада, спорудженої для запобігання узяттю карпатських перевалів Червоною армією у 1944 р. Стіни готелю прикрашають відповідні тактичні карти і архівні фото того часу. Підвальним приміщенням і одночасно фундаментом служить один з бункерів оборонної системи.

Кожна кімната (усього 8 кімнат) присвячена певній із 6 військових ліній, які свого часу проходили територією Закарпаття.

Серед інших прикладів: у готелі «Misani» (Санкт-Моріц, Швейцарія) кожен з 38 номерів оформлений в стилі тієї або іншої національної культури. А у новозеландському парку «Вайтомо» зробив посадку готель-літак 40-х років. Втім, на борт «Plane Hotel» бере далеко не всіх охочих – в нім всього лише два номери, але зі всіма зручностями і прекрасним краєвидом з пілотської кабіни.

Довідка.

Закарпатськими фахівцями з туризму вже розроблено Військовий туристичний маршрут «Лінія Арпада» (Свалява-Уклин-Верхня Грабівниця-Підполоззя-Гукливе-Міжгіря-Синевир).

Такий різновид відпочинку, як військовий туризм, вже відпрацьований у Європі, де користується значною популярністю. Фортифікаційні споруди та старовинні замки, місця відомих битв, дзоти, доти, окопи, залишки техніки, бункери, великі оборонні лінії часів І та ІІ Світових воєн, музеї зброї, танки та військова техніка, місця поховання загиблих воїнів – усе це в європейських країнах приносить прибуток, при цьому популяризуючи саму державу. Також діє Міжнародна асоціація військового туризму, центр якої знаходиться у Франції.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.