Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Через кризу та політичну нестабільність минулого року Україну відвідало майже на 20% менше туристів

Туризм 23441 перегляд

Опубліковано - 19.02.2010 13:55 | Всі новини | Версія для друку

Через кризу та політичну нестабільність минулого року Україну відвідало майже на 20% менше туристів
Через кризу та політичну нестабільність минулого року Україну відвідало майже на 20% менше туристів
Протягом 2009 року Україну відвідали 20,7 млн іноземних туристів, що на 18% або майже на 4,6 млн осіб менше, ніж у 2008 році. Українці також рідше подорожували за кордон.

Такі офіційні данні наводить Держслужба туризму і курортів.

Скоротилася кількість як приватних візитів, так і відряджень і організованих турів. Як і раніше більшість іноземців (89%) приїжджають самостійно, 7% за путівками, 4% з бізнес-метою. Найбільше гостей до України завітало з країн СНД (14,6 млн. або 71% потоку), на другому місці - країни Євросоюзу (5,7 млн. Або 27%). В першу чергу скоротилася кількість туристів з Польщі (51% або на 2,7 млн. осіб), Словаччині (на 17 % або на 107,4 тис. осіб), Угорщини (на 21 % або на 219,4тис.осіб), Німеччина (на 8% або на 18,1тис.осіб), Румунії (на 25% або на 363,2 тис. Осіб).

Якщо брати до уваги країни СНД, то знизилась кількість подорожуючих з Азербайджану (на 17% або на 13,4 тис. осіб), Білорусі (на 12% або на 422,7тис. осіб), Грузії (на 25 % або на 13 тис. осіб).

Українці минулого року також рідше подорожували за кордон. Загальний потік українських туристів становив 15,3 млн. осіб, що на 1,1% менше, ніж у 2008 році. Падіння відбулося за рахунок зниження кількості організованих турів і службових поїздок. З приватною метою наші співвітчизники їздили частіше (на 2% більше, ніж у 2008 р.), в першу чергу до Румунії, Польщі, Молдови, Угорщини та Німеччини.

Найбільше українців відвідувало країни СНД (6,3 млн. або 53%), до країн Євросоюзу потрапило 8,1 млн. осіб (41% потоку). ТОП-10 країн, до яких подорожували українці у порядку зменшення: Росія, Польща, Молдова, Угорщина, Румунія, Туреччина, Словаччина, Єгипет, Німеччина та Чехія.

Таке суттєве скорочення іноземних туристів експерти пояснюють відсутністю рекламної компанії нашої країни за кордоном.

"Минулого року не було проведено жодних рекламних акцій, прес-турів закордонних журналістів чи туроператорів, - сказав Володимир Царук керівник Центру туристичної інформації. - Про Україну показували лише один ролик по CNN. Дуже скоротився потік російський туристів до Криму, тому що рекламний бюджет республіки був найнижчий за весь час незалежності. Свою негативну роль зіграли також криза і політична нестабільність."
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Туризм»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.