У МЗС здивовані, чому Росію так пізно зацікавила доля бойовика Косяка

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 20.10.2021 10:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=31973

У Міністерстві закордонних справ України здивовані, що в МЗС Росії лише на шостий день поцікавилося долею затриманого на сході нашої країни російського бойовика Андрія Косяка.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

Він нагадав, що 13 жовтня поблизу Золотого в Луганській області був затриманий член збройного формування Російської Федерації, який під виглядом робіт із гуманітарного розмінування здійснював фото- і відеофіксацію залишених в межах ділянки розведення сил і засобів позицій Збройних сил України.

Речник МЗС акцентував, що дії бойовика грубо порушили Додаткові заходи із зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, які забороняють здійснювати наступальні, розвідувальні та диверсійні операції.

“Здивовані, що МЗС Росії лише на шостий день поцікавилося долею Андрія Косяка... Росію цікавить лише одне: видати паспорт і відправити воювати. Цинічно використали і забули”, - зазначив Ніколенко.

За його словами, такий рівень запізнілої турботи яскраво демонструє ставлення Росії до людей із російськими паспортами, а не лише до громадян інших держав, яких вона сьомий рік поспіль вбиває і катує, а останнім часом і позбавляє елементарної можливості отримати допомогу від коронавірусної хвороби COVID-19, блокуючи КПВВ між підконтрольними уряду України та тимчасово окупованими територіями держави.

Ніколенко висловив сподівання, що мешканці Донбасу, яким РФ незаконно нав’язала своє громадянство, нарешті зрозуміють: вони не цікавлять Москву, а обіцяна їм опіка не має нічого спільного з реальністю.

“Очікуємо, що російська сторона із таким же завзяттям виступатиме за дотримання Консульської конвенції на території Росії, припинить систематично порушувати терміни інформування про затримання українських громадян та надаватиме до них безперешкодний консульський доступ”, - резюмував речник МЗС.

Як повідомлялося раніше, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова 19 жовтня заявила про затримання в Україні громадянина Росії А.Косяка і закликала українську сторону повідомити його місцеперебування і забезпечити до нього доступ російських консульських представників.

Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі повідомила, що 13 жовтня озброєні особи з пов’язками Спільного центру з контролю та координації під приводом розмінування здійснювали розвідку залишених Збройними силами України позицій поблизу Золотого, українські бійці затримали бойовика – громадянина Росії Андрія Косяка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.