Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські хакери атакували Пентагон

Холодна війна-2 46084 перегляди

Опубліковано - 28.11.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Російські хакери атакували Пентагон
Хакерська атака, ймовірно, з Росії вразила комп’ютери міністерства оборони США.

Газета The Los Angeles Times, повідомляючи про це, визнає, що атака наводить на думку про комп'ютерні війни.

За словами високопоставлених військових лідерів, атака вразила комп'ютерні мережі американського центрального командування, яке відстежує події в Іраку і в Афганістані, торкнулася комп'ютерів у зоні бойових дій, а також проникла в одну із засекречених мереж.

Хакери регулярно ззовні атакують військові комп’ютери комп’ютерними вірусами і черв'яками. Однак представники оборонного відомства стверджують, що остання атака була здійснена за допомогою шкідливих програм, ймовірно, розроблених спеціально, щоб завдати шкоди військовим комп'ютерним мережам.

Адмірал Майкл Муллен, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, доповів про загрозу Президенту США Джорджу Бушу і міністру оборони Роберту Гейтсу.

Вперше стало зрозуміло, що Пентагон зіткнувся з комп'ютерною проблемою, на минулому тижні, коли чиновники заборонили користуватися флеш-дисками із зовнішніх комп'ютерів. У той момент вони ще не оцінили масштабів атаки.

Шкідлива програма, відома як agent.btz, циркулювала в неурядових комп'ютерах на території США протягом декількох місяців, а нещодавно зачепила і мережі Пентагону. Представники відомства не пояснили, яка саме загроза виходить від agent.btz, чи призводить вірус до поломки комп'ютера або чи сприяє він викраденню інформації.

Програма може потрапляти в будь-які флеш-диски, які вставляють у комп'ютер. Ризик поширення шкідливої програми в інші мережі змусив військових заборонити використання флеш-дисків.

Військові експерти з електроніки не назвали джерел і мотивів атаки, не повідомили, чи була вона зроблена приватним хакером або чи був російський уряд причетний до неї.

За останні роки представники США проявляли занепокоєння з приводу можливості кібератак з боку інших країн, особливо Китаю та Росії, як що фінансувалися урядами цих країн, так і здійснюваних комп'ютерними спеціалістами в приватному порядку.

Підозри з приводу вторгнення з боку Росії надійшли в особливо делікатний момент погіршення відносин між Вашингтоном і Москвою і зростання непорозумінь навколо планів США з розміщення систем протиракетної оборони в Східній Європі, зазначає автор статті. Уряди обох країн також обмінялися звинуваченнями у втручанні у справи регіонів після надання Сполученими Штатами підтримки на демократичних виборах в колишніх радянських республіках і недавніх російських ініціативах в Латинській Америці.

Раніше повідомлялося про атаки російських хакерів на сайт президента Грузії Михайла Саакашвілі.

А в липні 2007 року хакери з Росії викрали з рахунків турецьких банків близько 500 тис. доларів.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Холодна війна-2»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.