Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Далі без Авакова. Коментатори про відставку міністра внутрішніх справ

Політика 2463 перегляди

Опубліковано - 16.07.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Далі без Авакова. Коментатори про відставку міністра внутрішніх справ
Відставка Арсена Авакова привертає увагу коментаторів та оглядачів.

"Справжня відставка, чи тактичний відступ?" , - питав днями дослідник Європейського центру Карнегі Томас де Вааль.

"Величезний крок з огляду на те, що він служив і за Зеленського, і за Порошенка і вважався чорним кардиналом за кулісами, який смикає за ниточки, маючи компромат на кожного", - ділиться думками експерт з питань України, британський економіст Тімоті Еш.

У четвер Верховна Рада України підтримала відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Аваков лишає по собі неоднозначну спадщину, відзначають численні оглядачі. Наприклад, колишній посол США у Росії Майкл Макфол звертає увагу на відсутність відповіді на питання, хто вбив журналіста Павла Шеремета.

Фрацузький журналіст Гуллівер Крагг пише сьогодні, що Аваков "відомий переважно нездатністю реформували поліцію, привласненням коштів спрямованих на обладнання для військових, культивуванням силового блоку нео-нацистів ... та гарантуванням вільних та чесних виборів у 2019-му році", - пише журналіст.

Одна із провідних коментаторів українських питань у США, експертка аналітичного центру Atlantic Council Мелінда Гарінг минулого місяця відзначала сильні сторони Арсена Авакова: "Аваков не ангел, але він розумний, хитрий та компетентний, чого не скажеш про більшість нинішніх міністрів Зеленського".

Московський центр Карнегі пропонує аналіз обставин відставки Авакова та її можливих наслідків у матеріалі журналіста Костянтина Скоркіна. На його думку, вертикаль української влади без Авакова "стане дещо менш ефективною, але зате більш підконтрольною президенту та його адміністрації".

Зеленський готується до протиборства з олігархами та боротьби за другий термін, а тому прагне позбутись усього токсичного та свавільного у своїй команді", - пише Скоркін. На його думку, влада Зеленського вже достатньо зміцніла, щоб "не потребувати підпорок у вигляді радників зі старих еліт".

Автор відзначає, що Аваков вибудував працездатну, хоча і "одіозну" систему у МВС, а от гарантії покращення її працездатності за нового міністра відсутні. Скоркін також вважає, що Аваков міг стримувати налаштованих проти Зеленського націоналістів, співпрацюючи з частиною з них, та придушуючи інших.

На думку Скоркіна, Аваков не має зараз значних політичних перспектив з огляду на його значний антирейтинг.

Майбутнє Авакова цікавить багатьох.

"Якщо Аваков піде тихо, хто буде цікаво побачити, що Зеленський запропонував йому у якості втішного приза", - твітував днями лектор Королівського коледжу у Лондоні Александр Кларксон.

Сайт МВС сьогодні опублікував перелік досягнень Авакова на посаді міністра. Серед них - ініціювання створення добровольчих батальйонів, запуск нової патрульної поліції, низка реформ, та ін.

Сам міністр на своїй сторінці у соціальних мережах сьогодні поширив гасло "Слава Україні!".

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.