Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович до нестями жадає ширки та дачі у Межигір'ї

Політмаразми 58386 переглядів

Опубліковано - 22.02.2008 | Всі публікації | Версія для друку

Янукович до нестями жадає ширки та дачі у Межигір'ї
Чому ПР йде на круглий стіл: пояснення від Януковича.

Партія регіонів для розблокування роботи Верховної Ради запропонувала ухвалити не лише постанову про проведення референдуму з питання НАТО, а цілий пакет пропозицій, які стосуються соціальної та гуманітарної політики.
Найближчого понеділка має відбутися "круглий стіл" за участю лідерів політичних сил, на якому обговорюватиметься угода з метою відновити роботу парламенту.

Наступного тижня лідер Партії регіонів Віктор Янукович також планує побувати у Брюсселі з метою зустрічей із представниками Євросоюзу та НАТО.

З Віктором Януковичем розмовляла Світлана Дорош.

Бі-Бі-Сі: Чи лишається анулювання підписів керівників України під листом до альянсу головною передумовою розблокування роботи Верховної Ради?

Віктор Янукович: Я не випадково назвав це питання першим, тому що це стало головною причиною блокування роботи парламенту. Бо ми не згодні із такими принципами, які запроваджує керівництво країни у стосунках із громадянами. Чому у такий спосіб, кулуарно представники влади написали цього листа від імені Верховної Ради і уряду? Адже ані парламент, ані уряд не ухвалював цих рішень.

Ми запропонували вихід: перше – це ухвалення постанови, яка унеможливлює будь-які дії влади щодо вступу до НАТО без проведення всеукраїнського референдуму. І друге – ми запропонували на початок роботи парламенту дуже чутливі теми, ухвалення законів, постанов з питань, які турбують суспільство. Це, наприклад, підвищення цін. Яке захистити сьогодні людей, перш за все найбідніші верстви населення. Бо влада сьогодні однією рукою дає гроші – наприклад, виплачує гроші Ощадбанку, а іншою рукою – підвищує ціни на усі споживчі товари.

Влада сьогодні набагато більше викидає на споживчий ринок коштів, ніж виробляє. І від цього страждає економіка. Іще одне питання, яке ми пропонуємо ухвалити – це відміна закону про тендерні закупівлі. Це також закон про скасування депутатської недоторканості. Скільки можна навколо цього ходити? Ці питання також будуть виноситися на розгляд «круглого столу», який ми запропонували провести у понеділок, 25 лютого.

Бі-Бі-Сі: Усі десять вимог, які тепер висуває опозиція, вони повинні бути схвалені у комплексі і тільки тоді парламент може бути розблокований? Чи ви підете на поступки і тоді, коли кілька проблем буде знято із того переліку?

Віктор Янукович: Ми вважаємо, що найбільш чутливим є питання про НАТО. Воно дасть нам можливість розблокувати роботу парламенту.

Бі-Бі-Сі: Ви очевидно знаєте, що кажуть політологи і деякі політики: що внаслідок цієї політичної кризи може відбутися переформатування парламентської більшості, і що найбільші партії і блоки – БЮТ, «Нашу Україну-Народну Самооборону» і Партію регіонів – восени чекає серйозне перегрупування сил...

Віктор Янукович: Я сказав би так: спочатку треба встановити діагноз - чому у Верховній Раді сьогодні така крихка коаліція - 227 депутатів - і як вона може працювати?..

Бі-Бі-Сі: ...Ну, є країни, де перевага у коаліції – один голос, і парламент працює...

Віктор Янукович: Але ми сьогодні впевнені, що така коаліція у Верховній Раді працювати не здатна. Вона не здатна ухвалювати закони. Ще якийсь час за цим усім можна буде спостерігати, але я впевнений, що ми повернемось до цих висновків. Тоді виникне питання: що робити далі. Є два напрямки – чи переформатування коаліції, чи нові дострокові вибори.
Я хочу сказати за себе. Я людина компромісна. Я завжди шукав і буду шукати можливостей досягати порозуміння...

Бі-Бі-Сі: От до речі про поступки і компроміси. З’являлася така інформація, що у разі появи нової коаліції ви можете погодитися на посаду голови Верховної Ради, поступившись кріслом прем’єр-міністра. Це для вас справді могло би бути прийнятним?
Віктор Янукович: Мене це цікавлять посади. Я багато посад у своєму житті обіймав. Як це сприймуть мої колеги по партії, як сприймуть партнери у парламенті – так і буде. Я знайду можливості свої власні амбіції стримувати у таких випадках і це не буде проблемою для прийняття рішень.
Але якщо станеться так, що не буде іншого виходу, безумовно, ми підемо на вибори і ми впевнені, що наші виборці нас підтримають. Ще більше ніж на минулих виборах.

І ще ось у чому ми впевнені: як би не хотіла так звана демократична коаліція визнавати свою неспроможність працювати у такому форматі, - я впевнений у тому, що без Партії регіонів їм не вдасться ухвалити жодного серйозного рішення. Що б вони не хотіли - вони прийдуть і вимушені будуть рахуватися із нашою точною зору, із нашою позицією з будь-якого питання!

Бі-Бі-Сі: Багато говорять про те, що у нову партію, яку планує створити Віктор Балога, підуть також деякі представники Партії регіонів. Кажуть про групу Рината Ахметова - Бориса Колесникова. Чи допускаєте ви, що, як написала одна газета, близько 30-ти відсотків членів фракції можуть приєднатися до нової партії, яка може мати назву чи “Велика Україна”, чи “Схід і Захід разом!”

Віктор Янукович: (сміється). Знаєте, ми вже це проходили у 2005 році. Після президентських виборів був значний відтік членів партії із Партії регіонів. Тоді ми перехрестилися, двері відчинили і сказали – ідіть, будь-ласка. Після цього нас був значний прихід до партії політиків, принципових політиків. Якщо у 2005 році від нас пішло, умовно кажучи, 50-60 тисяч, то прийшло до лав партії більше ніж 400 тисяч.

І сьогодні, коли почалися розмови, що хтось кудись піде, чи не піде... Я лише один раз зібрав фракцію з цього приводу і дуже жорстко виступив і казав, що двері відкриті для кожного. Але якщо у вас є таке бажання, вийдіть на трибуну і скажіть, з чим ви не згодні – з програмою партії.. чи з... (пауза)

Бі-Бі-Сі: ... З керівництвом?

Віктор Янукович: Так, із керівництвом – вийдіть і скажіть. Таких на сьогоднішній день не знайшлося.
Що стосується Ахметова Рината Леонідовича. Він неодноразово і його прес-служба заявляли про його позицію і ставлення до партії. Він посміхається, коли читає якісь повідомлення у засобах масової інформації. Його позиція завжди була зрозумілою, принаймні, для мене особисто і для партії.
Бі-Бі-Сі: А як ви вважаєте, у Віктора Балоги щось вийде із цим новим проектом?

Віктор Янукович: Я Віктора Балогу знаю багато років. Це мій колишній колега - він був главою Закарпатської облдержадміністрації, а я працював у Донецькій області. У ті часи у нас були добрі стосунки, зараз ми знаходимось, як кажуть, по різні сторони барикади. Але це нам не заважає мати нормальні людські стосунки. Безумовно, він політик перспективний. Безумовно. Я вважаю, що якщо людина стає на політичний шлях – вона займає активну позицію.

Бі-Бі-Сі: Внесіть будь-ласка ясність: який стосунок ви зараз маєте до колишньої дачі Щербицького? Останніми днями у пресі з’явилися повідомлення про те, що комплекс “Межигір’я” у Вишгородському районі вже не є у державній власності. Але там мешкаєте ви...
Віктор Янукович: На території цього об’єкту є невеличка ділянка землі, близько півтора гектара. На якій знаходиться будинок площею близько 250 квадратних метрів, не більше. У цьому будинку я живу з 2006 року, з того часу, як президент Ющенко підписав відповідний указ. Коли будинок був виділений мені указом, я разом із Державним управлінням справами відремонтував його, щоб там можна було жити. Я вкладав туди свої гроші.

Після того, як у 2007 році “Межигір’я” було приватизоване структурою... я не пам’ятаю її назви, я з цією компанією уклав угоду про оренду.
Спочатку я вів мову про те, щоб мені дали можливість викупити. Мені назвали ціну, з якою я, умовно кажучи, був не згоден. Вони пообіцяли мені зробити незалежний аудит, я запропонував їм свого адвоката, але досі мені результати цього аудиту не надали.

І я поки що живу. Мене це не зовсім влаштовує. Як і розмови навколо цього, як і вартість оренди – я сплачую 11 тисяч гривень щомісяця. Але сталося так, що на цій території я живу із 1999 чи 2000-ого року, тут вже мій онук виростав. Я цілком законно займаю цей будинок.

Ця територія була нікому не потрібна. На неї витрачалися великі державні кошти – на утримання, на охорону. Це було не по-господарськи.
Моє ставлення до таких питань – треба в них визначитися. Залишити невелику частину державних резиденцій, а всі інші дачі – їх не повинно бути. Їх треба продати, приватизувати. Це буде по-господарськи.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.